Slide 1

Üdvözlünk kedves lovas barátunk!

 

Engedd meg, hogy pár mondatban ismertessem lovardánk történetét. Pallag Lovasudvar elődje a Debreceni Állami Gazdaság (DÁG) lovardája 1974-ben költözött Pallagra. A létesítmény lovasai elsősorban a díjugratásban jeleskedtek, a teljesség igénye nélkül itt lovagolt Gáthy Károly, Kovács Gyula, Ács József, Nádházi Árpád, és a jelenleg is aktív sportolók közül itt kezdett Lengyel Róbert, Hajdú János, Tóth József, Számel Ildikó, Kovács József.

Minta 1

1994-ben került a pallagi lovasbázis magánkézbe. A lovasélet ezzel nem szűnt meg, a tulajdonos kiváló lovai, Boda Tóbiás, és Boda Szindbád sok díjugrató versenyen szereztek dicsőséget gazdájuknak. 1997-től a két kedvenc mén elvesztésével a sportélet átmenetileg szünetelt, csak hobbilovak legelték a pallagi füvet. Időközben azonban megérett az újrakezdés gondolata, és 2005-ben elkészült a fedeles lovarda, ill. a 180 m2-es "szociális blokk" terve. Még ugyanebben az évben lázasan elkezdődött a régi istállóépület teljes felújítása. Tervünk volt egy a régi hagyományokat szem előtt tartó, de a XXI. századi igényeket kielégítő, európai színvonalú lovas objektum megteremtése.
A kialakított istállóban 16 darab tágas boksz, valamint patamosó szolgálja a lovak kényelmét. Az istállóból nyílik a szociális blokk, ahol 180 m2-en női-férfi öltözők, zuhanyzók és mosdók, iroda, valamint egy tágas étkező-társalgó helyezkedik el. Az étkezőből remek kilátás nyílik a jártatógépre, a karámokra, valamint a külső lovaspályákra. Az istállóból kifelé jövet egy kiszolgáló rész található, ahol két tágas nyerges helység, hideg-melegvizes patamosó, lószolárium és "patkolda" került kialakításra. Külön büszkeségünk az impozáns megjelenésű fedeles lovarda. A 22x56 m2-es küzdőtér biztosítja a változó időjárás mellett a folyamatos lovaglási lehetőséget, a 150 férőhelyes tribün pedig a lelkes szurkolók, látogatók, edzők részére készült.
A lovarda területén tágas karámok, 6 lovas jártatógép, tágas futószáras körkarám, díjlovas négyszög, díjugrató pálya található. A munkák jelenleg is folynak annak érdekében, hogy minél színvonalasabb és szebb lovarda várja jelenlegi és leendő lovasainkat. Mottónk egy olyan lovarda kialakítása:
"ahol ló, lovas és lótulajdonos is jól érzi magát"

 

Kedvenceink

 

Hector

Hector
Hector egy 2010 –ben született, gyönyörű, holland útlevéllel rendelkező, fajtiszta, chippel ellátott fríz. A fríz lovakra amúgy is jellemző nyugalmat, és higgadtságot is felül múlja. Fantasztikusan nyugodt, bújós, szerethető, képzett társ. Nagy rajongói körrel rendelkezik. Díjlovaglásban képzett, verseny szinten lovagolható. Ezek mellett imádja húzni a hintókat, főleg ha erdei túrára megyünk. Minden perc élmény, amit vele töltünk. Álljon itt egy idézet az egyik kedvelőjétől, amit a facebook –on tett közzé. „ Ilyen lóval még soha nem is találkoztam. Hector egy igazi csoda! A szemei nyugalmat sugároznak, beszélnek. Bárki találkozik Hectorral örök élmény! Kedvessége és szépsége mindenkit elvarázsol!! „

VIDEÓK - KLIKKELJEN A LINKRE -

HECTOR a fríz ló

Békés Karácsonyt!

Hector szabadságon

Silver

silver
Silver 2004 –ben született, lipicai félvér szürke ló. Nagy mérete ellenére határtalanul nyugodt, kiegyensúlyozott. Kora miatt nagyon rutinos iskola ló minden területen. Akár kezdőknek futószáras oktatásnál, akár kezdőknek osztályban lovagolva, de tökéletes társ haladó lovasoknak, nehezebb feladatok ellátására. Minden jármódban hiba mentesen dolgozik, könnyen lovagolható. Éppen ezért javasoljuk teljesen kezdők részére is, és haladók részére is.

Lili

lovaglas
Lili 2005 –ben született palomino welsh póni. Közepes testalkatú, a póniktól nagyobb méretű. Póni létére teljesen nyugodt, szeretetre méltó képzett lovacska. A gyerekek határtalan kedvence. Futószáron, és osztályban is szépen megy. Ez azért előnyös, mert a kisebb testalkatú gyerekek, akik gyorsan fejlődnek lovaglásban, méretüknél fogva már korán komolyabb feladatokat is el tudnak rajta végezni. Nem fontos nagyobb lóra váltaniuk. Szereti ha mozognak körülötte, élet van a környéken. Bújós, kedves igazi gyerek kedvenc.

Paloma

lovaglas

Gyakorlott, képzett, REV -vizsga ló. Több lovas vele tette le a rajt-engedély vizsgát. Alkalmas magasabb szintű képzésre, lovaglásra, REV felkészítőre, díj ugratás alapjainak a lerakására. Várjuk azon lovasok jelentkezését is, akik már régebb óta lovagolnak, és gyakorolni szeretnének egy rutinos lovon.